Om onze beste zorg te garanderen vragen wij u liefst om zich naar de praktijk te begeven.
We komen echter ook aan huis moest u dit wensen, dit in groot Wevelgem, Ledegem en deelgemeenten of zelfs tot in Kortrijk.

 
Kinesitherapie

Kinesitherapie

Wij focussen ons voornamelijk in sportletsels van verschillende sporttakken, rug- en nekproblematieken, revalidatie na operaties.
Maar ook algemene kinesitherapie is mogelijk net als zwangerschapsbegeleiding, lymfedrainages, tapotage, ademhalingstherapie, dry-needling enz…
Elke behandeling wordt persoonlijk begeleid door de therapeut(e) van uw keuze en valt onder de conventionering van het riziv.
Behandelingen kinesitherapie zijn enkel mogelijk op doktersvoorschrift, tenzij sportmassage.
De wettelijke prijs voor 1 sessie bedraagt € 22,26 per 30 minuten of voor huisbezoek € 22,65 per 30 minuten.
Aparte prijs voor sportmassage: €25 voor 30 minuten; €45 voor 1 uur.

 
Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een systeem van manipulatieve technieken met de handen waaronder ook het ‘kraken’. Daarbij gaat een osteopaat elk bewegingsverlies na in het lichaam. Net als in de kinesitherapie wordt daarbij op zoek gegaan naar de hoofdoorzaak van de klachten van de patiënt. Het verschil met kinesitherapie is dat men in de osteopathie eveneens het viscerale (ingewanden) en het craniale (schedel) luik betrekt. Daar waar een kinesitherapeut zich voornamelijk richt op het spier- en skeletstelsel.
Onze specialisaties binnen deze discipline zijn voornamelijk sportgericht.
Een sessie bij onze osteopaat, Sander, kost u € 50 voor maximaal 1u.

 
Diëtiek

Diëtiek

Specialisaties zijn gezonde voeding, sportvoeding, over- en ondergewicht, voedselallergie -en intolerantie naast maag- en darmproblemen. Binnen de visie van het centrum wil onze diëtist Tom zich ook profileren als sportdiëtist en meer specifiek wielerdiëtist. Ook als onderneming, vereniging, sportclub en school kan er met ons samengewerkt worden voor het geven van workshops, infosessies en begeleiding naar gezonde voeding en sportvoeding.
Prijzen: 1ste consultatie: +/- 60 min; € 50, 2de consultatie: +/- 30 min; € 25, opvolgconsultatie: +/- 20 min; € 15.
Consultaties aan huis: consultaties kunnen ook aan huis gebeuren, hiervoor wordt er enkel verplaatsingsvergoeding bijgerekend aan € 0,35/km.

 
Sportscreening

Sportscreening

Basic screening: Onze kinesist onderwerpt u aan de volledige SpartaNova testbatterij om uw blessuregevoeligheid in kaart te brengen. De Osteopaat kijkt uw biomechanica na en corrigeert in een uitgebreide sessie. De podoloog vult het biomechanisch plaatje aan met een loopanalyse, drukplaatmeting en houdingsonderzoek. Mocht het nodig blijken kunnen we optioneel steunzolen voorzien. Tot slot overloopt de diëtist samen met u, uw eetpatroon. Dit alles wordt samengebracht in een persoonlijk scorerapport en bijhorend oefenprogramma die u zelfstandig kunt opvolgen.
Prijs: € 247,00 of een korting van 10% op de totaalprijs moest u elke consultatie apart rekenen.

2. Biomechanische check-up:Deze check-up is hetzelfde als de basic screening maar dan zonder de sessie diëtiek.
Als extra voorzien wij 2 extra sessies osteopathie en kinésitherapie.
Prijs: € 310,00 of een korting van 15% op de totaalprijs moest u elke consultatie apart rekenen.

3. Full package: Dezelfde uitgebreide screening maar het programma wordt in 3 sessies onder begeleiding doorgenomen en opgebouwd.
Daarnaast zijn 3 sessies bij de osteopaat en diëtist inbegrepen.
Prijs: € 440 of een korting van 20% op de totaalprijs moest u elke consultatie apart rekenen.

Variabele programma’s zijn steeds mogelijk en voor groepen kunnen specifieke programma’s worden samengesteld.
Bij doktersvoorschrift kan terugbetaling voorzien worden op deel van de totaalprijs.

 
Podologie

Podologie

Onze podologe Saartje heeft zich vooral verdiept in zooltherapie. Dit met inbegrip van biomechanica, stap- loopanalyses, schoenadvies en houdingstherapie. Ook hier is tevens de rode draad naar de specialisatie sport merkbaar.

Onze functionele en proprioceptieve zolen corrigeren de houding en voetstand. Daarnaast zetten ze ook de voetspieren aan het werk, eerder dan hun werk over te nemen. Iets wat bij andere zolen soms wel het geval is. Door uw eigen spieren aan te spreken wordt uw lichaam echter versterkt om de klachten op een meer duurzame manier te doen afnemen. Een volledig onderzoek kost u 50 euro. Voor de vervaardiging van zolen kan de prijs additioneel 125 tot 150 euro bedragen. De zolen worden individueel aangepast in de schoenen en worden vervaardigd in eigen atelier.

 
Verkoop en verhuur

Verkoop en verhuur

Wilt u particulier een tape of brace aankopen of zoekt u ifv een sportclub naar een bepaald product?
Wij voorzien reeds tapes, braces en zoveel meer voor sportclubs in de buurt. Daardoor kunnen wij grotere stock aankopen en een voordeliger tarief aanbieden dan bijvoorbeeld de meeste apothekers.

Heeft u een letsel opgelopen en heeft u tijdelijk een bepaalde standaardbrace nodig. Wij kunnen het u tijdelijk verhuren. Zodoende betaalt u niet het volledige bedrag voor iets wat achteraf zo goed als nieuw terug de kast in moet.

 

Volg ons